Natečaji

Udeležili smo se naslednjih natečajev:

 • Člani krožka English Film Club so sodelovali na fotografskem natečaju ‘Bistvo očem skrito, srcu odkrito’ (oktober 2013), ki ga v skladu s pravili Fotografske zveze Slovenije (FZS) organizira Društvo fotografov Svit. Izbrane fotografije bodo razstavljene na VII. tradicionalni vseslovenski osnovnošolski razstavi fotografij v prostorih Osnovne šole Lava v Celju. Odprtje razstave bo v sredo 27.11.2013 ob 17 uri.Na natečaju so sodelovali Miloš Krčić, Tarik Hamidović, Rok Škerjanec, Avgustin Kravos, Kaja Koler, Denis Vrhovec Askov, Patricija Lastrič, Ajda Tkavc in Teo Popović , najbolje pa sta se odrezala Ajda Tkavc, 7.b (2 fotografiji sprejeti na razstavo) in Teo Popović, 6.b (2 fotografiji sprejeti na razstavo).

  Fotografije sprejete na razstavo si lahko ogledate spodaj.

 

 • Člani krožka English Film Club so v oktobru 2013 sodelovali na fotografskem natečaju ‘Od Maribora do Strunjana’, ki ga je organiziral Center za mlade Domžale in FKVK Mavrica Radomlje pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije.Na natečaju so se najbolje odrezali Ajda Tkavc (kar 3 fotografije sprejete na razstavo), Teo Popović, Avgustin Kravos in Miloš Krčić. Izbrane fotografije bodo razstavljene v prostorih Centra za mlade Domžale.
  Razstavo digitalnih fotografij so organizatorji posvetili Evropskemu letu državljanov ter negativnemu vplivu sovražnega govora na demokratično družbo in človekove pravice.
  Razstavljene fotografije si lahko ogledate spodaj.

 

 • Na krožni razstavi German International Photocup v Nemčiji (marec 2013) je sodelovalo 1392 avtorjev z 8621 fotografijami v dveh temah. Razstava je potekala pod pokroviteljstvom mednarodne zveze za fotografsko umetnost (FIAP), ameriške fotografske zveze (PSA), nemške fotografske zveze (DVF) in angleške kraljeve fotografske zveze (RPS). Učenci OŠ Vide Pregarc (English Film Club) so s fotografijami sodelovali v prosti temi in bili uspešni. Žirija je vsa dela ocenjevala skupaj – mladi niso imeli nobene prednosti zaradi svoje mladosti. Vse tri fotografije Roka Ljubiča so bile sprejete na razstavo.

 

 •  Pet učencev krožka English Film Club je na natečaju “Bistvo očem skrito, srcu odkrito” (oktober 2012), ki sta ga organizirala Društvo fotografov Svit in II. osnovna šola Celje pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije, doseglo 18. mesto v konkurenci 57. slovenskih osnovnih šol. Našo šolo so zastopali naslednji učenci: Ajda Tkavc, Neli Kustec Levičar, Matic Novak, Branimir Filovski in Avgustin Kravos (najuspešnejši posameznik te skupine, saj je bila njegova fotografija ‘Ljubljana’ sprejeta na razstavo). Rezultati so objavljeni na povezavi http://www.df-svit.si/stats_os.php.

 

 • ‘Slovenija-moja domovina’, natečaj je razpisala OŠ Kašelj. Na natečaju so sodelovali Avgustin Kravos, Ajda Tkavc, Matic Novak, Branimir Filovski in Neli Kustec Levičar.
 • Avgustin Kravos je za fotografijo Ljubljana prejel diplomo, na razstavo je bila uvrščena tudi njegova fotografija Kormoran. Fotografija Ajde Tkavc Zmajski most je bila prav tako uvrščena na razstvo.

 

 • ‘Potopljeni v branje’, natečaj je razpisala OŠ Marije Vere iz Kamnika. Na natečaju so sodelovali Rok Ljubič, Ervin Gromilić, David Grojzdek in Mark Gregorc. Fotografije si lahko ogledate spodaj.